AcasăProdusele noastreParchet Masiv Exotic

Parchet Masiv Exotic

Parchetul masiv exotic reprezinta alegerea ideala pentru cei care doresc materiale pretioase in spatiul ambiental. Duritatea deosebita, rezistenta in timp si frumusetea unica sunt specificatii care recomanda parchetul masiv exotic.
Desi industria a progresat foarte mult, incercand sa creeze alternative, nimic nu se compara cu caldura si frumusetea unei podele din parchet masiv, in special exotic. Spatiul devine cald, placut si natural. Parchetul masiv este un material natural care prezinta variatii de textura si culoare intocmai ca si in natura.

Mai multe informatii despre Parchet Masiv Exotic

Parchet Masiv Exotic

Esentele cele mai dure de pe glob se intalnesc in zona tropicala – Bazinul Amazonului, Africa de Vest si Asia de Sud-Est. Datorita caracteristiclor climatice si naturale, acesta este mediul propice ideal pentru formarea esentelor tari. Adaptarea naturala face ca aceste esente sa fie foarte rezistente la atacul bacteriilor, cariilor, fungilor sau al termitelor.

SELVA FLOORS va ofera una din cele mai bogate game de parchet masiv exotic din Africa, Asia si Brazilia. Poate denumirea lor nu va spune foarte multe, dar caracteristicile de culoare si textura prezinta o varietate inegalabila fata de de esentele europene. Aproape toate esentele comercializate de SELVA FLOORS sunt superioare stejarului european ca duritate.
Rezistenta in timp nu este numai apanajul esentei exotice, ci si al unui montaj adecvat, cat si al intretinerii parchetului dupa punerea in opera.

Datorita umezelii existente in zonele tropicale, lemnul este selectionat, uscat natural pentru o perioada si apoi prelucrat si uscat in uscatoare speciale pentru reducerea umiditatii.
Toate esentele vandute de SELVA FLOORS sosesc in Europa cu umiditate potrivita pentru climatul temperat: 8-10%.
Inainte de montaj se recomanda aclimatizarea parchetului timp de minim 2 saptamani in incaperea in care se va efectua punerea in opera pentru reglarea umiditatii functie de spatiul de montaj.

Dimensiuni generale pentru parchetul masiv exotic

Grosimea – in general intre 14-19 mm, alte dimensiuni reprezinta exceptii.
Latimea – variaza de la 50-57 si pana la 140-150 mm, cea mai folosita gama se situeaza intre 70-85 mm. De la 90 mm in sus, parchetul masiv exotic este considerat premium, intrucat din trunchiuri cu aceeasi latime se pot extrage doar cantitati mici.
Lungimea – poate fi fixa sau variabila. Tendinta este de a utiliza lungimea variabila (ex: de la 300-2100 mm), aceasta permite o folosire eficienta, rationala si ecologica a lemnului, deoarece spatiile de montaj prezinta dimensiuni foarte variate.

Tipologie

SELVA FLOORS comercializeaza parchet masiv exotic:

  • nefinisat si prefinisat
  • clasa de calitate A-Clear si Select
  • lamele cu nut si feder

Se arată 1–16 din 18 rezultate