0731 144 119; 0731144122
senol@selva-parchet.ro; marius@selva-parchet.ro

Calitate

Selva FloorsCalitate

Clase de calitate

In functie de aspectul lemnului, parchetul se imparte in mai multe clase de calitate:

  • Clear (A) – curat – lemn selectionat, aparenta si culoare uniforme, fara defecte, noduri si texturi accidentale, provine majoritar din inima lemnului (mijloc) – este cel mai scump datorita caracteristicilor de uniformitate.
  • Select sau 1-ul Grad – lemn selectionat – uniform in aparenta, dar contine caracteristici proprii ale lemnului cum ar fi variatii de culoare, mici noduri. Provine in general din corpul busteanului si are o culoare in general mai deschisa decat cel provenit din inima (mijlocul) busteanului.
  • S&B – Select and Better – este o combinatie intre Select si 1# Comun – prezinta caracteristici vizibile ale lemnului, dar aspect natural uniform.
  • # 1 comun – sau Gradul 2 – Poate avea culori deschise sau inchise pe aceeasi lamela sau in acelasi pachet, poate prezenta noduri sau variatiuni de textura.
  • # 2 comun sau Gradul 3 – cu cele mai multe noduri, imperfectiuni si variatiuni de culoare. Este 100% natural, plin de caracter si accesibil. Este alegerea perfecta pentru ambientarea naturala.

Indiferent de clasa estetica, esentele nu-si schimba proprietatile fizico-mecanice, pastrand aceeasi rezistenta si durabilitate!

De ce sa alegeti parchetul exotic?

Frumusete&Pretiozitate

O frumusete unica amplificata de o duritate deosebita sunt atribute incontestabile care fac din parchetul exotic cea mai buna alegere daca va doriti materiale pretioase in amenajari!
Varietatea de esente, cu o mare bogatie de texturi, culori si nuante exotice va ofera posibilitati infinite de design. Cu ajutorul esentelor exotice pot fi create spatii cu accente de design minimalist sau cu aspect exotic – afro, oriental sau rustic.
Datorita impactului vizual asupra suprafetelor pe care se monteaza parchetul exotic, ambientul capata un look pretios, stilat si natural.

Confort&Sanatate

Pe langa confortul oferit de prezenta calda a lemnului, parchetul exotic este foarte usor de intretinut. Avand o duritate deosebita, riscul de a se deprecia este foarte redus. In conditii normale, parchetul exotic poate dura o viata intreaga fara a se deprecia sau a fi nevoiti sa-l schimbati.
Parchetul de lemn tare nu atrage bacterii, agenti alergeni si praf (asa cum se intampla cu mocheta de exemplu).