0731 144 119; 0731144122
senol@selva-parchet.ro; marius@selva-parchet.ro

Garantie

Selva FloorsGarantie

GARANTIE

CERTIFICAT DE GARANTIE

 

Garantia pentru parchetul masiv exotic folosit in spatii interioare

SELVA FLOORS garanteaza cumparatorului calitatea produsului si ca acesta nu se uzeaza o perioada de 5 ani de la data achizitiei in aplicatii casnice si de 3 ani in aplicatiile comerciale, cu conditia utilizarii conform instructiunilor specificate de SELVA FLOORS. Durata de viata a parchetului exotic este de 20-100 ani, in conditiile unui montaj si a unei intretineri corecte.

Garantia acopera viciile ascunse si aparente ale marfii. SELVA FLOORS va inlocui marfa care prezinta vicii ascunse si aparente (crapaturi vizibile, noduri cazatoare).

Parchetul din lemn exotic este un material natural si, ca oricare dintre acestea, prezinta diferente de culoare si textura datorate unicitatii fiecarui arbore si a conditiilor climatice de crestere. Aceste variatii nu pot fi interpretate ca si deficiente de calitate.

Daca stratul superior se uzeaza, acesta poate fi re-slefuit si lacuit/uleiat, numarul de operatii de acest fel depinzand de grosimea parchetului achizitionat si de corectitudinea montajului si intretinerii sale.

Uzura sau deteriorarea suprafetei de parchet trebuie sa fie evidenta, pe o suprafata de cel putin 1cm pe 1cm si sa nu fie rezultatul oricareia din actiunile enumerate in sectiunea Conditii de Garantie de mai jos.

Variatia luciului sau pierderea acestuia nu este considerata uzura a suprafetei, aceasta depinzand de modul de finisare.

Aceasta garantie acopera parchetul sau deck-ul si exclude toate costurile de lucru, acestea fiind in responsabilitatea consumatorului final.

Parchetul furnizat de SELVA FLOORS este prelucrat in locurile de origine pe masini de fabricatie germana.

 

Conditii de garantie

Parchetul trebuie instalat conform instructiunilor furnizate impreuna cu produsul si utilizat potrivit conditiilor specificate de SELVA FLOORS.

Parchetul masiv exotic este destinat pentru pardoseala in camere locuibile (cu trafic redus, mediu sau intens) si in obiectivele cu utilitate publica sau spatii comerciale (cu trafic redus si mediu).

Aclimatizarea parchetului – rolul acesteia este de a egaliza umiditatea parchetului cu cea existenta in camera unde urmeaza a fi montat. Inainte de montare, parchetul masiv trebuie depozitat si aclimatizat cel putin 5 zile in incaperea in care urmeaza a fi instalat, durata recomandata fiind de 14 zile. Umiditatea in camera unde se monteaza parchetul exotic trebuie sa aiba o valoare intre 40-60%, masurata cu higrometrul.

Parchetul va fi pastrat legat cu benzi de plastic, in pachete, si asezat pe o suprafata plana, niciodata direct pe sol, ci pe bucati de lemn/paleti, bucati groase de carton ondulat (niciodata lamelele nu vor fi asezate sprijinit de perete sau in alta pozitie decat cea orizontala).

Nu se va depozita parchetul in incaperi unde se zugraveste, se trag sau se corecteaza sape, se monteaza sau demonteaza ferestre, unde nu exista usi, se efectueaza lucrari de instalatii sanitare si orice alta lucrare ce presupune transfer de umezeala de la surse potentiale.

Nu folositi folii de plastic sau similar pentru acoperirea parchetului, acestea creaza condens, folositi carton ondulat, daca doriti sa il acoperiti cu ceva.

Parchetul trebuie montat conform instructiunilor in incaperile care sunt incalzite pana la o temperatura de interior normala in timpul sezonului (minim 15 grade Celsius). Temperatura trebuie mentinuta constanta – variatiile de temeperatura mai mari de 10 grade Celsius in perioada de aclimatizare sau in termen de 30 de zile dupa instalare pot compromite parchetul nemontat sau montat.

Recomandarea noastra este sa apelati la profesionisti pentru montaj, care au mai montat parchet exotic.

Nu folositi radiatoare sau tunuri cu aer cald la mai putin de 2 m de parchetul depozitat! – acesta se va usca mai mult decat este necesar si ulterior va absorbi din nou umiditate, astfel existand posibilitatea sa se deformeze.

Nu depozitati parchetul cu expunere directa in soare! Unele esente se inchid la culoare, se oxideaza din cauza razelor solare sau se pateaza.

Pentru montarea parchetului exotic se recomanda:

 • sapa trebuie sa fie compacta, finisata, rigida, plana si in buna stare, fara sa prezinte crapaturi, denivelari, aspirata, cu umiditate < 3% si tratata in prealabil cu grund/primer/amorsa de preferat epoxy sau poliuretanica
 • adezivi bicomponenti cu intaritor si uscare rapida

Anumite esente exotice (ex: ipe, teak, cumaru, etc) se pot monta in incaperile in care umiditatea relativa depaseste 70%, inclusiv bucatarii, bai, sali de baie, saune. Montarea in aceste incaperi a altor esente in afara celor recomandate in scris de SELVA FLOORS duce la pierderea garantiei si se face pe raspunderea clientului.

Aplicati bucati mici de postav la picioarele scaunelor, meselor si ale altor piese de mobila si curatati-le periodic de praful acumulat!

Parchetul masiv exotic nu trebuie curatat cu detergenti sau alte substante ori combinatii in afara celor recomandate de SELVA FLOORS. Folositi produse specializate de intretinere a lemnului!

Pentru anumite esente se recomanda tratament specializat anticarii, imedita dupa montaj, inainte de finisare, in special la casele sau camerele care au structuri de lemn sau lambriuri.

Pastrati o bucata din parchetul cu defecte (cca. 20 cm lungime) pentru a putea gasi materialul similar in esenta, dimensiuni, culoare, grad de calitate si a evita orice probleme in colectarea mostrelor in cazul posibilelor reclamatii.

SELVA FLOORS nu este responsabila pentru costurile aparute dupa ce placa cu un defect vizibil a fost montata.

 

Conditii de garantie

Garantia SELVA FLOORS nu acopera defectele cauzate de:

 •  montare necorespunzatoare;
 •  neglijenta;
 •  agresiuni fizice, caderi de obiecte grele;
 •  intrebuintare gresita, impact sau taiere;
 •  deteriorare in timpul transportului la locul de montaj;
 •  deformare, deterioare din cauza apei sau a umezelii;
 •  abraziune, zgarieri intentionate sau intamplatoare;
 •  caldura excesiva, frig excesiv, variatii bruste de temperatura;
 •  deteriorari cauzate de animale de casa;
 •  curatare si intretinere intr-o maniera contrara instructiunilor furnizate.

Rezolvarea reclamatiilor

 1. Atunci cand solicitati servicii de garantie, este necesara dovada informatiilor de achizitie. Pastrati o copie a facturii, a Fisei de Lucrare/Anexa si a chitantei, din care sa reiasa dovada si data achizitiei, alaturi de o descriere detaliata a problemei in scris.
 2. SELVA FLOORS isi rezerva dreptul de a verifica toate reclamatiile sau de a trimite un agent ales de acesta pentru a investiga toate reclamatiile.
 3. In cazul in care reclamatia este acceptata, SELVA FLOORS va inlocui materiarul defect, pe costul sau.
 4. In cazul in care modelul original, dimesniunea sau culoarea nu mai sunt disponibile, SELVA FLOORS isi rezerva dreptul de a oferi o selectie de modele si culori alternative.

NOTA IMPORTANTA

Cumparatorul trebuie sa verifice culoarea, finisarea si calitatea inainte de montare si sa efectueze receptia materialelor livrate, semnand procesul verbal de predare-primire si de receptie.

La finalizarea montajului, cumparatorul trebuie sa verifice si sa efectueze receptia proiectului, semnand procesul verbal de predare-primire si de receptie.

Director Comercial
Marius Raica