SELVA FLOORS efectueaza lucrari de montaj ale oricarui tip de parchet de interior si exterior. Echipele specializate sunt in masura sa ofere solutii tehnice ce garanteaza calitatea oricarei lucrari.

Montaj Parchet de Interior

Pregatirea

Se recomanda ca montajul parchetului sa fie ultima etapa in finalizarea camerelor pentru a preveni eventuale deteriorari mecanice sau chimice.
Temperatura din camera unde se monteaza parchetul trebuie sa fie de minim + 18 grade Celsius.
Parchetul va fi asezat pe o suprafata plana (niciodata lamelele nu vor fi asezate sprijinit de perete).
Aclimatizarea parchetului – rolul acesteia este de a egaliza umiditatea parchetului cu cea existenta in camera unde urmeaza a fi montat. Parchetul trebuie sa stea depozitat in camera unde va fi montat cel putin 14 zile inainte de montajul propriu zis.
! Nu folositi radiatoare sau tunuri cu aer cald la mai putin de 2 m de parchetul depozitat, acesta se va usca mai mult decat este necesar si ulterior va absorbi din nou umiditate.
! Nu depozitati parchetul cu expunere directa in soare. Unele esente se inchid la culoare din cauza razelor solare sau se pateaza.

Suprafata de montare

Suprafata pe care se monteaza parchetul trebuie sa fie perfect dreapta, plana si perfect curatata. Podeaua nu trebuie tratata cu substante care ii dau luciu pentru ca in acest caz aderenta va fi mult redusa.
Daca podeaua se compune din podea de scandura, aceasta trebuie montata cu minim 2 saptamani inainte de a monta parchetul si slefuita pentru planeitate. Suprafata de montaj trebuie sa fie rigida si rezistenta.
Daca alegeti varianta de lipire, suprafata pe care il montati trebuie sa fie foarte curata si degresata pentru ca lamelele sa se lipeasca perfect.

Variante de montaj – Parchet Masiv

  • Batere cu cuie pe podea sau suport de lemn. De preferat este sa folositi o masina speciala de cuie si cuie adecvate.
  • Lipire cu adezivi speciali pentru parchet – se recomanda folosirea adezivilor speciali pentru parchet (Bona).

Finisaj

Lucrarile de finisare constau intr-o slefuire superficiala, urmata de polisare si aplicarea lacului – se recomanda aplicarea a 2 straturi de lac la interval de 24 ore.

Variante de montaj – Parchet Stratificat

  • Lipire cu adezivi speciali pentru parchet – se recomanda folosirea adezivilor speciali pentru parchet (Bona).
  • Flotant – lipire pe cantul lamelelor sau sisteme click
  • Fixare prin cuie/agrafe (numai pentru spatiile cu dusumea dedesubt)

Finisaj

Tot parchetul stratificat este prefinisat – nu necesita nici o operatie de finisaj.