0731 144 119; 0731144122
senol@selva-parchet.ro; marius@selva-parchet.ro

Montaj

SELVA FLOORS efectueaza lucrari de montaj ale oricarui tip de parchet de interior si exterior. Echipele specializate sunt in masura sa ofere solutii tehnice ce garanteaza calitatea oricarei lucrari.

Montaj Parchet de Interior

Pregatirea

Se recomanda ca montajul parchetului sa fie ultima etapa in finalizarea camerelor pentru a preveni eventuale deteriorari mecanice sau chimice.
Temperatura din camera unde se monteaza parchetul trebuie sa fie de minim + 18 grade Celsius.
Parchetul va fi asezat pe o suprafata plana (niciodata lamelele nu vor fi asezate sprijinit de perete).
Aclimatizarea parchetului – rolul acesteia este de a egaliza umiditatea parchetului cu cea existenta in camera unde urmeaza a fi montat. Parchetul trebuie sa stea depozitat in camera unde va fi montat cel putin 14 zile inainte de montajul propriu zis.
! Nu folositi radiatoare sau tunuri cu aer cald la mai putin de 2 m de parchetul depozitat, acesta se va usca mai mult decat este necesar si ulterior va absorbi din nou umiditate.
! Nu depozitati parchetul cu expunere directa in soare. Unele esente se inchid la culoare din cauza razelor solare sau se pateaza.

Suprafata de montare

Suprafata pe care se monteaza parchetul trebuie sa fie perfect dreapta, plana si perfect curatata. Podeaua nu trebuie tratata cu substante care ii dau luciu pentru ca in acest caz aderenta va fi mult redusa.
Daca podeaua se compune din podea de scandura, aceasta trebuie montata cu minim 2 saptamani inainte de a monta parchetul si slefuita pentru planeitate. Suprafata de montaj trebuie sa fie rigida si rezistenta.
Daca alegeti varianta de lipire, suprafata pe care il montati trebuie sa fie foarte curata si degresata pentru ca lamelele sa se lipeasca perfect.

Variante de montaj – Parchet Masiv

  • Batere cu cuie pe podea sau suport de lemn. De preferat este sa folositi o masina speciala de cuie si cuie adecvate.
  • Lipire cu adezivi speciali pentru parchet – se recomanda folosirea adezivilor speciali pentru parchet (Bona).

Finisaj

Lucrarile de finisare constau intr-o slefuire superficiala, urmata de polisare si aplicarea lacului – se recomanda aplicarea a 2 straturi de lac la interval de 24 ore.

Variante de montaj – Parchet Stratificat

  • Lipire cu adezivi speciali pentru parchet – se recomanda folosirea adezivilor speciali pentru parchet (Bona).
  • Flotant – lipire pe cantul lamelelor sau sisteme click
  • Fixare prin cuie/agrafe (numai pentru spatiile cu dusumea dedesubt)

Finisaj

Tot parchetul stratificat este prefinisat – nu necesita nici o operatie de finisaj.

Montaj Parchet de Exterior

montaj parchetDeck-ul nu se monteaza niciodata direct pe suprafata de ciment, sapa, nisip, etc.!
Montarea deck-ului se face pe o structura din lemn, de preferat din esente foarte tari de lemn, cu coeficienti mici de dilatatie si contractie, sau, chiar din lamele de deck. Cadrul trebuie sa fie perfect orizontal. In general, distanta intre profilurile folosite la realizarea cadrului trebuie sa fie de 50/60 cm (distantele pot varia functie de dimensiunile lamelelor de deck).
Deck-ul se poate monta si pe cadre de metal, sau pe suporti reglabili (pardoseala flotanta).

 

Montajul deck-ului pe “podina” se face aparent sau invizibil:

  • Montarea aparenta: elemente de montaj sunt la vedere – suruburi cu cap de inox. Lamelele de decking se pregauresc cu ajutorul unei masini de gaurit dotata cu un burghiu dur de lemn. Gaura trebuie sa fie mai mica decat diametrul surubului.
  • Montarea “invizibila’’ – se realizeaza cu profile speciale de otel zincat sau PVC, care se monteaza pe canelele laterale ale lamelei, si care permit insurubarea in unghi de 30-60 grade. Se recomanda pregaurirea si pentru acest tip de montaj. Lamelele de margine se prind ultimele si la vedere. Distanta dintre lamelele de deck trebuie sa fie de minim 2 mm.

Finisaj

Deck-ul nu necesita prelucrari ulterioare si nu se lacuieste.
Dupa montaj se recomanda tratarea cu 2 straturi de ulei, la interval de 24-48 ore.
Tratarea cu uleiuri speciale pentru lemn asigura protectie impotriva oxidarii premature si a radiatiilor UV.