AcasăProdusele noastreParchet Masiv European

Parchet Masiv European

Colectii

Parchet esco

Parchetul masiv reprezinta alegerea clasica pentru ambientul spatiului pe care dorim sa il amenajam.
Frumusetea esentelor, rezistenta in timp si aspectul familiar sunt specificatii care recomanda parchetul masiv provenit din zona temperata.
Industria parchetului a progresat foarte mult, astfel putem avea astazi stejar baituit wenge, cognac sau aburit, frecat, periat, lustruit, antichizat in asa fel incat sa para de peste 100 de ani.
Selva-Floors va ofera o ampla colectie de parchet masiv nefinisat si parchet masiv prefinisat in diferite esente din zona temperata.

Mai multe informatii despre Parchet Masiv Europa si America de Nord

Parchetul masiv clasic este un material natural care prezinta variatii de textura si culoare intocmai ca si in natura. Exista diferente de culoare si textura functie de zona de recoltare a arborilor, de climat sau de fenomene meteo care se inregistreaza in fibra lemnului.

Esentele traditionale de fag, stejar, carpen, nuc, etc se gasesc in padurile din Europa si America de Nord, in livezi, in unele zone de campie sau deal. Practic ne intalnim cu acesti arbori in drumul nostru si asta ne familiarizeaza cu denumirile lor.
SELVA FLOORS va ofera o gama foarte larga de esente si finisaje provenite de la producatori de renume din Romania, Germania, Italia, Slovenia, SUA, Canada. Avem zeci de tipuri de stejar, fag, nuc, cires, carpen, artar si alte esente. La comanda, putem asigura orice tip de finisaj la stejarul masiv prin colaborarea noastra stransa cu producatorii.

Parchetul masiv are umiditate masurabila intre 6-10% potrivita oricarui spatiu de montaj.
Inainte de montaj, se recomanda aclimatizarea parchetului timp de minim 2 saptamani in incaperea in care se va efectua punerea in opera, pentru reglarea umiditatii in acord cu spatiul de montaj.

Dimensiuni generale pentru parchetul masiv din Europa si America de Nord

Grosimea – in general intre 10-20 mm, alte dimensiuni reprezinta exceptii.
Latimea – variaza de la 50-90 si pana la 140-150 mm, cea mai folosita gama se situeaza intre 70-90 mm. De la 90 mm in sus, parchetul masiv este considerat premium, intrucat din trunchiuri cu aceeasi latime se pot extrage doar cantitati mici.
Lungimea – poate fi fixa sau variabila. Tendinta generala este de a utiliza lungimea variabila (ex: de la 400 -1200 sau 1000-2100 mm – podele), aceasta permitand o folosire eficienta, rationala si ecologica a lemnului, avand in vedere ca spatiile de montaj prezinta dimensiuni foarte variate.

Tipologie

SELVA FLOORS comercializeaza parchet masiv European si din America de Nord:

  • nefinisat si prefinisat (uleiat, lacuit, periat, frecat, antichizat manual sau mecanic, albit, baituit)
  • clasa de calitate A-Clear si Select, S&B, natur si rustic
  • lamele cu nut si feder

Se arată singurul rezultat