Blog

Pardoseala de Exterior – Pardoseala din Lemn sau Pardoseala WPC?

Pardoseala de Exterior. Pardoseala din Lemn Natural sau Pardoseala WPC? – avantajele fiecarui tip de pardoseala

Am realizat o analiza scurta a celor 2 tipuri de deck utilizate cel mai mult ca si pardoseala de exterior: deck-ul din lemn natural si deck-ul WPC – un amestec de plastic si fibra de lemn. Afla care tip de pardoseala de exterior este potrivita pentru proiectul tau, in functie de avantajele fiecarui tip de deck.

Fiecare tip de deck pentru pardoseala are avantaje și dezavantaje, așa ca este esential sa evaluati opțiunile inainte de a opta pentru o pardoseala de exterior.

Pardoseala de Exterior. Pardoseala din Lemn Natural sau Pardoseala WPC?

Pardoseala de exterior din lemn – Deck din lemn masiv

Daca ne dorim o pardoseala de exterior din lemn natural, atunci avem 3 variante: lemnul pentru deck poate fi exotic, lemn termotratat și lemn moale netratat (conifere, foioase).

Avantajele unei pardoseli de exterior din lemn sunt legate de aspectul natural:

Bogatia de culori si texturi fac inegalabila frumusetea lemnului ca pardoseala exterioara!
Lemnul nu se incalzeste la expunere solara.
Lemnul este un material ecologic si o resursa regenerabila.

Pardoseala Exterioara din Deck Exotic

Pardoseala de exterior – deck din lemn exotic dur, provenind din zone cu umiditate ridicata si ploi dese (Brazilia, Africa de Vest Asia de Sud-Est).
Caracteristici deck exotic: duritate deosebita, durabilitate, rezistenta la atacul bacteriilor, cariilor, fungilor sau al termitelor.
Pardoselile exterioare din lemn exotic au un foarte bun comportament la apa – fie de ploaie, fie pe marginea lacurilor, iazurilor sau a piscinelor.
Culoarea initiala a pardoselilor exterioare din lemn se transforma sub actiunea razelor solare.
Durata de viata: in functie de esenta, un deck din lemn exotic bine intretinut si montat corect poate dura 25-100 de ani.
Intretinere pardoseli exterioare din lemn: tratarea cu ulei special pentru deck la interval de 2-5 ani, dependent de tipul esentei de lemn.
Esente exotice ideale pentru pardoseli exterioare: ipe, massaranduba, angelim rajado, jatoba, sucupira red, sucupira brown, cumaru, iroko, teak, bloodwood, tigerwood, angelim pedra, guariuba, kempass, merbau, bangkirai, tali, garapa.

Pret pardosela de exterior din lemn exotic: O pardoseala de exterior din deck exotic este o investiție  ce adaugă valoare proprietatii. Costurile sunt mai ridicate in cazul lemnului exotic decat a altori tipuri de lemn exterior, dar raportat la calitatea obtinuta, pardoseala de exterior din lemn exotic este cea mai buna investitie –  Preturi si Oferte Deck – pardoseala de exterior lemn exotic.

pardoseala exterioara deck exotic

 

Pardoseala Exterioara din Deck Termo

 Pardoseala de exterior – deck termo din esente din zona temperata si nordica care sufera anumite tratamente ce le confera rezistenta si duritate.
Tratamentul termo se realizeaza prin expunerea lemnului la temperaturi de peste 130 grade Celsius si presiune ridicata, ulterior lemnul fiind impregnat cu substante de prezervare.

Pardoseala exterioara din lemn termotratat are o rezistență superioara fata de lemnul netratat (dar inferioară celui exotic), putand rezista mai mult timp la expunerea la condiții meteorologice dure, cum ar fi temperaturile extreme și lumina soarelui. Deck-ul termo are o culoare mai bogata decat lemnul obișnuit netratat.

pardoseala lemn termoCuloarea poate fi conservată mai mult timp prin întreținerea cu ulei pentru deck.

Caracteristici: aspect natural familiar, stabilitate deosebita, durabilitate medie, rezistenta la ciuperci si insecte
Durata de viata pardoseala deck termo: 15-30 de ani
Intretinere pardoseala deck termo: tratarea cu ulei special la interval de 2-5 ani
Esente lemn deck termo: pin, frasin, molid

 

Pardoseala exterioara din lemn moale netratat

Ultima varianta de lemn pentru pardoseli exterioare e reprezentata de specii de lemn moale, netratat (larice, pin). Acesta este cea mai putin recomandata alegere in cazul pardoselilor exterioare din lemn – are o durabilitare foarte redusa.

 

 

Pardoseala de Exterior. Pardoseala din Lemn Natural sau Pardoseala WPC?

Pardoseala de Exterior din Deck Compozit

!Calitatea este aspectul principal de urmărit atunci cand suntem interesați de o pardoseala de exterior WPC.

Lemnul compozit este disponibil intr-o varietate de culori și texturi asemanatoare lemnului natural. Calitatea unui pardoseli WPC este data de tipul materialului compozit și tehnologia de productie.
Pardoseala de exterior WPC – pardoseala din lemn compozit este foarte usor de intretinut!

Ce este un deck WPC (wood polymer composite)? Deck-ul WPC este un tip de deck fabricat din material compozit, un mix din lemn si plastic (polietilena, polipropilena, PVC).

Functie de tipul de plastic folosit de producator, rezulta tipuri de deck WPC de calitate foarte diferita:

  • Deck WPC pe baza de PVC – cea mai ieftină variantă și cea mai slaba calitativ. PVC – ul este un material dur, dar foarte casant la expunere UV și la ger. Durata de viata pardoseala PVC : 1-10 ani.
  • Deck WPC pe baza de propilena – compozit cu elasticitate și rigiditate medii. Acest tip de pardoseala WPC poate dura cam 10-15 ani.
  • Deck WPC pe baza de polietilena – Deck compozit de cea mai buna calitate, cu grad de elasticitate și rezistentă ridicat, durabil si rezistent. Durata de viata a unei pardoseli din lemn compozit pe baza de polietilena poate fi de peste 25 ani.

Ex: Deck Silvadec, liderul european in productia de materiale compozite.

Caracteristici pardoseala WPC: Stabilitate buna, durabilitate medie, usor de montat, usor de intretinut
Grad de oxidare scazut-mediu, in finctie de calitatea compozitului. Pardoseala WPC se incalzeste sub actiunea rezelor solare.

!Pardoselile exterioare WPC sunt apreciate pentru rezistența și durabilitatea lor doar daca sunt de calitate.
Durata de viata pardoseala exterior WPC: 1-25 ani, in functie de calitatea pardoselii WPC
Intretinere: foarte usor de intretinut, se curata perodic cu apa si eventual detergent.
Gama de culori variata, prezenta fibrelor lemnoase confera aspect natural.

Pret pardoseala WPC:  pretul variaza in functie de calitate de la 40 Euro sistem/mp (PVC calitate inferioara)  pana la 200 euro sistem/mp (pardoseala WPC premium).

Dezavantajele unei pardoseli din lemn compozit

O pardoseala exterioara din deck WPC de calitate inferioara are durata de viata redusa, se deterioreaza rapid, se decoloreaza, crapa, produce aschii. De asemenea, aspectul de plastic nenatural, incingerea excesiva la soare, mirosul toxic degajat sunt dezavantaje ale pardoselior exterioare din deck compozit de calitate slaba.

pardoseala wpc

 

Pentru oricare optiune de pardoseala de exterior – pardoseala din lemn natural sau pardoseala WPC, va recomandam sa alegeti solutia care va ofera calitate si durabilitate, respectiv deck din lemn exotic sau deck WPC Silvadec.

Oferim consultanta personalizata in showroom. Te invitam sa vizitezi www.decking.ro – magazin online dedicat pardoselilor exterioare tip decking.

 

SELVA FLOORS
Showroom: Strada Trifesti 11-15, Sector 1, Bucuresti – Zona Baneasa
Telefon:  0731 144 122
www.selva-parchet.ro

www.decking.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *